2015. december 27., vasárnap

Canon EF-S 10-22 USM objektív patika állapotban! - Jelenlegi ára: 99 000 Ft

Az első számú kenyérkeresőm, egy profi ingatlanfotó- és rendezvény-objektív eredeti dobozában az összes papírjával.
Különlegessége, hogy a piacon egyedülálló módon EGYENESTARTÓ (rectilinear) objektívről van szó, azaz semmilyen gyújtótávolságon (zoomállásban) nem görbülnek a vonalak sem képközépen sem pedig a képszéleken a hatalmas látószög ellenére. (Lásd a mintafotót a hölgyekről). Az objektív legnagyobb teljesítménye a 10 milliméteres zoomálláshoz fűződő lenyűgöző 120(! ) fokos látószög. Ezt egyetlen-egy kompakt gép sem tudja hozni, ők általában 24-28 milliméternél megállnak.
Tehát tökéletesen torzításmentes, melyet egyetlen más gyártó sem dobott még piacra. (A Canon igen, ezen modell alapján készültek el idén a némileg más zommtartományú full-frame változattal, a 11-24el csaknem 1 millió forintért! ) - de ezen modell előtt sosem lehetett olyat látni, hogy 120 f! okos látószögben minden szögegyenes a képen.
Családi és céges összejöveteleken csodálatos, ahogy az emberek végre nem "görbülnek" mint pl. egy Sigma 11-22 esetében, ám a pl. tánc közben kinyúló kezek drámaian perspektívikus hatása nagyon is megmarad. De kívánság szerint ezt akár el is lehet tüntetni azzal, ha valaki a legnagyobb, 22 milliméterre állítja a gyújtótávolságot ilyenkor "csak" egy normál fényképezőgépként üzemel a váz a kezünkben és nem adódik drámai perspektíva a képhez.
Tehát egy csomagban benne van egy 120 fokos ingatlanfotós csaknem halszemobjektív (full frame ekvivalens: 16mm) melyet már sokan a halszemmel tévesztenek össze, egy rendezvényfotózásra alkalmas, drámai hatást keltő mérsékelten nagylátószög (full frame ekvivalens: 24mm), egy mobiltelefonos-látószög (full frame ekvivalens: 28mm) valamint egy alapobjektív látószög (full frame ekvivalens: 35mm). A 10-! 22 megnevezést tehát szorozni kell 1, 6-al hogy megkapjuk a ! tényleges, szakmai standard szerinti full frame gyújtótávolságot.
Figyelem! Full Frame vázakra (Canon 1D, Canon 5D, Canon 6d) NEM rakható fel!!! Kérem, ha ajándékba veszi valakinek feltétlenül kérdezzen és segítek!
Viszont ezen kívül bármilyen egyéb Canon vázra bátran felrakható, a legegyszerűbb gépre is (1100D, 1200D 100D, 70D, 7D, 60D, 600D) - ebben szintén segítek, ha megmondja milyen vázra vásárolná. Én egy Canon 1100D-n használtam, amit szintén hirdetek, megtalálja az aukcióim között. A fontos, hogy APS-C szabványú legyen a gép.
Az objektív patika állapotban van, teljesen új a kinézete mint a mind a fém, mind a műanyagrészek tekintetében. A lencsék eredeti állapotáról a legminőségibb B+W objektívszűrő gondoskodott mióta kivettem a dobozából, mely természetesen még mindig rajta van, de nem része az aukciónak. Csak átadáskor fogom viszont levenni róla. Ezen kív�! �l BELSŐLEG történik a zoomolás, tehát por egyéb helyeken sem juthatott be. Teljesen eredeti, makulátlan állapot. A kezelése közben az abszolút felsőkategóriának számító "L"-es minőséget érzi az ember, olyan minőségi az összeszerelés és a felhasznált anyagok. A képminősége abszolút felsőkategóriás, de nem felsőkategóriás áron.
Része viszont az aukciónak a képen látható EREDETI Canon napellenző melynek bolti ára 11 ezer (! ) forint. Ehhez dobozt is tudok adni, de csak december végén, mert Debrecenben maradt. Jómagam annak idején 240 ezerért szereztem be az aukcióban foglaltakat, tehát ez tényleg nagyon jó ajánlat.
Egyéb kérdés esetén is szívesen állok rendelkezésre. A mintafotó természetesen ezzel az objektívvel készült, 14mm-es állásban.
Jó licitálást kívánok!

Jelenlegi ára: 99 000 Ft
Az aukció vége: 2016-01-17 16:04 . Canon EF-S 10-22 USM objektív patika állapotban! - Jelenlegi ára: 99 000 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése