2016. február 26., péntek

Arany Főnix Méz Orchidea prémium oolong wulong tea - Jelenlegi ára: 8 600 Ft


Feng Huang Mi Lan Xiang 鳳  凰  蜜  蘭  香, Arany Főnix Méz Orchidea Aroma.  A FengHuangDanCong (Arany főnix magányos bokrai) volt az a tea, amely köré a guangdongi Chaoshan vidék buddhista kolostoraiban megszületett, kikristályosodott a kungfu tea készítés szertartása. A dan cong teák mind a mai napig Guangdong legtöbbre tartott, legismertebb teái (ha az egyre tökéletesebb puerh hamisítványokat most kihagyjuk a tárgyalásból). A WuDong hegy környékén 800-900 éve művelt teafák is élnek, tehát ezen a vidéken nagy hagyománya van a teának. Hasonló korú teaentek csak Yunnan-ban a puerh tea vidékén találhatóak.  
   WuDong eredet teája a Feng Huang névre hallgató wulong (nem annyira zöld mint a Tie Guan Yin, de nem annyira sötét mint a WuYi sziklás wulongok), melynek hagyományos művelési formája az egyesével, de nem ültetvényes sorban kultivált teafák (dan cong) r! endszere. Sűrű ligeteket képzeljünk el, valahogy így:
   Ezen a vidéken minden egyes teafa egyedre külön természetes variánsként tekintenek, amelyek eltérű ízvilágú, de hasonló jellegű teát adnak. Ezért is dan cong, azaz magányos a feng huang fája, mert mindegyik más és más. A különböző fajtákat a jellemző ízek vagy egyéb fantázia név alapján írják le, mint pl: Fahéj, Fehér Levél, Osmanthus, Barack, Kacsa Szar (tényleg! ), Tavaszi Virgázás, stb. Ezen az oldalon a Méz Orchidea Aroma névre és ízvilágra keresztelt variáns ajánlok figyelmükbe. A Xiang 香  a kínai teakóstolás egyik legalapvetőbb fogalma, egyszer jelent illatot és ízt is, azaz összefoglalóan, vagy inkább leegyszerűsítve aromát. Tulajdonképpen az összes főnix wulong egy-egy Xiang-ot, alapvető (íz)világot képvisel. Aroma, jellem, tea-élmény, íz, amely utóbbi kifejezés a magyar nyelvben mély j! elentésréteggel bír, mintegy tökéletes kifejezve, mirő! l is van szó.  Ízleljék...
   Ez itt nem egy egyszerű tea. Több okból sem. Egyrészt a feldolgozás folytán: a relatíve enyhe fermentációt (lásd a felöntött levelek zöld színt) erős besütés követte, hogy az ízeket hosszú érlelésre előkészítsék. Emiatt ajánlott egyébként kétszer elmosni ezt a teát, persze, aki kedveli a mély, sütött ízeket, annak nem kötelező. Így is finom, úgy is finom.
   Tovább, a szelíden tüzes wulong virágokat és citrusokat körül lengi valami megfoghatatlan, valami intenzív őseredetiség, ami a hetedik-nyolcadik felöntés után arra késztet minket, hogy lecsendesedett elménkben a következő szavakra és hangokra meditáljunk: nem mind egy?  
Gyárilag az első képen látható papírdobozba van csomagolva, amelyben kb. 140 gr tea található.  
JELEN AUKCIÓBAN 140gr tea vásárolható eredeti, gyári papírdobozban!
-----------------------------! --------------------------------
A puerh tea Kína Yunnan nevű tartományának tradícionális préselt teája, olyan mintha a bor világában járnánk, ezer féle terroir, hegység, dűlő, ültetvény, blend (azaz cuvee, keverék), ezer féle teagyártó üzem,   tízezer féle íz. Az érlelt puerh teáknak Kínában részvény értéke van, minél öregebb annál értékesebb.
Itt, Yunnan-ban található a tea biológiai őshazája (Lincang prefektúrában), itt még megvannak az ősi tea erdők olykor 15 méterre növő fákkal, míg a világ többi teatermelő vidékén kizárólag ültetvényes formában művelik a cserjévé, bokorrá zsugorított teát. Itt a tea nő magától, nem kell termelni...
Elkészíthető Kung Fu Cha teaszertartás keretein belül, illetve természetesen "hagyományos" módon, nagyobb mennyiségben felöntve is. Utóbbi esetben használjon 5-6gr teát, rá fél liter 90-95 °C-os víz, 1-1. 5 perc u! tán lehet szűrni, majd még 2-3-szor ízlés szerint felönteni, ki! tart egész napra...
Egy ennyire finom, művészi tea esetében különösen fontos a tiszta, alacsony ásványianyag tartalmú víz használata!
FIGYELEM!!  Az aukció tárgya 140gr tea!
Kóstoljon meg többféle teát és spóroljon a postaköltségen!
Termékeim között további különleges teákat, teás eszközöket és olykor drágaköveket is talál!

Jelenlegi ára: 8 600 Ft
Az aukció vége: 2016-03-18 16:10 . Arany Főnix Méz Orchidea prémium oolong wulong tea - Jelenlegi ára: 8 600 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése