2019. szeptember 30., hétfő

Valódi afrikai majomkenyérfa, baobab - Adansonia digitata - Száraz szavannák tipikus fája. 6 db mag! - Jelenlegi ára: 70

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Adansonia digitata – valódi afrikai majomkenyérfa, baobab
6 db mag!
(Fontos kiemelni, hogy ez a fa nem azonos a cserepes dísznövényként tartott Crassulával, amit vastag húsos levelei és pozsgás szára miatt szintén majomfának, majomkenyérfának neveznek! )
Afrikai útleírásokat olvasva gyakran találkozunk ennek a különös fának az említésével, ami oly meghatározó faja az afrikai száraz szavannák növényvilágának. Eredetileg a dél-afrikai szavannazónában őshonos, de megtalálható a Szaharától délre is. Ha egy-egy öreg fa mesélni tudna, több száz éves történeteket mesélne a gyerekkorából, ugyanis e növények képesek megérni 1000-1500 éves kort is. Csak néhány esős hónapra lombosodik ki, de az év nagyobb részében lombtalan. A Zambézi melletti törzsek mítoszai úgy tartják, hogy a baobab fák túl büszkék voltak, ezért az istenek kihúzták őket és fordítva, gyökereikkel felfelé dugták vissza őket a földbe. Vastag vízraktározó törzse egy-egy példány esetében hatalmas méreteket ölthet. A törzs kerülete elérheti a 30-40 métert is, átmérője a 10-14 métert. Vastag ágai vízszintesen szétterülők, lombozatuk ritkás. Nagy, fehér, a mályvafélékre emlékeztető, éjszaka nyíló virágait követő termése a majmok kedvelt csemegéje, de emberi fogyasztásra is alkalmas, magas cukortartalmú.
 Csak edényes növényként nevelhetjük. Nagyon fagyérzékeny, télen is fény és melegigényes növény. Kedveli a tűző napfényt. Fontos, hogy talaja jó vízáteresztő legyen, a pangó vizet nem bírja. Jó szárazságtűrő, két locsolás között nyugodtan hagyjuk rövid időre kiszáradni.
A magoknak nincsen szükségük előkezelésre, legfeljebb finom szemcséjű dörzspapírral kissé elvékonyíthatjuk a maghéjat, hogy gyorsabban csírázzon. Ezután egy napig vízben áztatjuk, majd kb. 1, 5-2 centiméter mélyre vetjük nagyon jó vízáteresztő homokkal kevert talajba. Két öntözés között hagyjuk kissé megszikkadni. 25 fok körüli hőmérsékleten 2-8 hét alatt kikelnek.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 700 Ft
Az aukció vége: 2019-10-21 11:35 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése