2021. január 27., szerda

EVOLUTION Vetőburgonya 50db, Előrendelhető - Jelenlegi ára: 1 730 Ft

Előrendelhető, érkezés 2021, március.
EVOLUTION Vetőburgonya 50db kiszerelésben.
Az Evolution burgonya nagyon korai, élénk piros héjú, világos sárga húsú étkezési fajta. Nagy méretű gumói hosszúkásan oválisak melyeken a szemek sekélyen ülnek. Gyors kezdeti fejlődésének köszönhetően korán beérő nagy terméshozam jellemzi.
Nem szétfövő viszonylag alacsony szárazanyag tartalmú. Az Evolution a viszonylag lazább szerkezetű talajokat kedveli. Egyenletes vízellátás szükséges az egyöntetű termés eléréséhez. Primőr termesztésre különösen alkalmas Kelet - Európa és a Mediterrán országok területén.
Előcsíráztatás nem feltétlenül szükséges, de egy rövid hő - sokk alkalmazása ajánlatos. 35/55 mm-es gumó méret esetén az ajánlott tőtávolság 30 cm (45. 000 tő/ha). Korai gyors fejlődése révén lombja hamar biztosít jó takarást. Szürkülésre nem hajlamos. Nitrogén műtrágyából az átlagosnál kevesebbet igényel. Mivel nagyon korai fajta, nyugalmi állapota viszonylag rövid. Hosszan tartó tárolásra nem alkalmas.
Gumó flitoftórára kissé fogékony. Varasodásra nem hajlamos. Fonálféreg Ro1 és 4 rasszaival szemben rezisztens. Sencor alkalmazása a levelek enyhe sárgulását okozhatja, de termés csökkenéssel nem jár.


Jelenlegi ára: 1 730 Ft
Az aukció vége: 2021-01-28 08:37 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése