2020. január 24., péntek

Dr. Pogány Béla: Fizika gépészmérnök-hallgatók számára - Jelenlegi ára: 1 500 Ft

Szerző
Dr. Pogány Béla
A borító a gerinc élein kissé szakadozott, a kötet belül a fűzésnél laza, a borítón és a lapészéleken halvány foltok, az előzéklapon apró tollas névbejegyzés látható. A hátsó borítón amatőr fedőkötés van, mely könnyen levehető.
Előszó
A következő lapok a Műegyetem gépészmérnök hallgatói számára tartott előadásaim anyagát ölelik fel. Ez előadások anyagának kiválasztásánál és az előadott anyag sorrendjének megállapításánál tekintettel kellett lennem más előadásokra, egyrészt oly szempontból, hogy bizonyos alapismereteket a hallgatóság idejében megkapjon, másrészt, hogy rövidre fogjak vagy teljesen elhagyjak oly fejezeteket, melyeket más előadások részletesebben tárgyalnak. Innen adódik a szokásostól eltérő sorrend és több vonatkozásban - így különösen a mechanikában - a teljesség hiánya. Az elektromos és mágneses erőterek leírása alkalmával az eddig szokásosnál nagyobb mértékben vettem igénybe a vektorkalkulust: ez elengedhetetlenül szükséges volt főleg azért, hogy a hallgatóság ezen erőterek szerkezetébe mélyebb bepillantást nyerjen. Az előadások folyamában Pohl híres előadásai kísérletei közül számosat bemutattam, nagyobbára olyanokat, amelyekhez a szükséges eszközöket az intézet műhelyében meg tudtuk építeni. Ezekre a könyvben is kitérek.
Ha a hallgatók olyan nagy szorgalommal fogják a könyvet tanulmányozni, amilyen nagy és szívós kitartással Misángyi Ő Méltósága - kinek e helyen is köszönetet mondok - a könyv megjelenítésén fáradozott, akkor a könyv nem íródott hiába.
Kiadó:
Németh József Műszaki Könyvkiadó
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás éve:
év nélkül
Kötés típusa:
Könyvkötői kötés
Oldalszám:
487 oldal
Nyelv:
Magyar 
Méret:
24 cm x 17 cm
Megjegyzés:
Harmadik kiadás. 603 fekete-fehér ábrával, fotóval illusztrálva. Írta Dr. Pogány Béla műegyetemi ny. r. tanár, a Magyar Tudományos Akadémia r. tagja. Nyomtatta a Dunántúl Pécsi Egyetemi Könyvkiadó és Nyomda R. -T. Pécsett.


Jelenlegi ára: 1 500 Ft
Az aukció vége: 2020-02-14 20:54 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése